Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
...o jest maly gabi,wyrocznia tego forum,wyszedl z piaskownicy i zalogowal sie na mn,gratuluje!

bede chyba musial uznac to za zaszczyt,ze znizyles sie na samo dno,ze swojego wyimaginowanego szczytu,dla panaladnego!

z jednym sie zgodze,mam to co chce: darmowy cyrk!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
p/s:
na ilu innych forach masz juz zablokowany adres ip?
teraz zalogowales sie na mn. bo juz nigdzie indziej cie nie chca,czy moze dlatego,ze jak sam stwierdziles poziom tutaj nizszy i latwiej bedzie ci sie popisywac swoim slowotokiem.
smutne to,bo w ten sposob traktujesz czytajacych jak idiotow,przed ktorymi mozna swiecic gola pupa,bo oni i tak pomysla,ze to latarnia!

ale nic to,wcale mi nie zal tych,ktorzy uwierzyli w twoja 'prostolinijnosc'
widocznie na to zasluzyli!

dobrej zabawy...paniemedrku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
anna h
(annahost)
Nowicjusz
Tu jeszcze jedna strona dla zainteresowanyh. Poczytajcie, moze sie przyda.
www.lo.no/language/Polsk/ pozdr.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Wiking
Ja mam poważny dylemat jak chodzi o związki zawodowe. I nie tyle ja co mój mąż. Należy do związków, płaci składki, ale...nie zna niestety dobrze języka norweskiego. Nie jest w stanie zrozumieć co dostał w pismach od związków, z czego moze korzystać, jakie są przywileje, nic nie wie. Próbowaliśmy znależć kogos w tych związkach kto mówiłby w naszym języku ale bez skutku. Tak wiec tylko płaci i płaci.
To jedna sprawa, w której prosiłabym w imieniu męża o pomoc.
Druga sprawa to składki. Od 3.10 mąż przeszedł na permittering, więc nie powinien płacic takich składek jak dotychczas. Gdzie i w jaki sposób należy te sprawy uregulować, bo teraz 500 NOK to o wiele za dużo.
Ja bardzo chętnie porozmawialabym na nurtujące mnie tematy i niekoniecznie na forum bo pytań i odpowiedzi jest tu wiele, a na forum wcześniej czy póżniej dochodzi do prywatnych scysji które w tym przypadku nie pomogą wcale. Jeżeli Ty pracujesz w związkach może jesteś w stanie podać namiary gdzie należy udać się w tych sprawach, będę niezmiernie wdzięczna. Nie napisałam że mąż należy do związku zawodowego kierowców. Czekam na jakieś info. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
via44 napisał:
Ja mam poważny dylemat jak chodzi o związki zawodowe. I nie tyle ja co mój mąż. Należy do związków, płaci składki, ale...nie zna niestety dobrze języka norweskiego. Nie jest w stanie zrozumieć co dostał w pismach od związków, z czego moze korzystać, jakie są przywileje, nic nie wie. Próbowaliśmy znależć kogos w tych związkach kto mówiłby w naszym języku ale bez skutku. Tak wiec tylko płaci i płaci.
To jedna sprawa, w której prosiłabym w imieniu męża o pomoc.
Druga sprawa to składki. Od 3.10 mąż przeszedł na permittering, więc nie powinien płacic takich składek jak dotychczas. Gdzie i w jaki sposób należy te sprawy uregulować, bo teraz 500 NOK to o wiele za dużo.
Ja bardzo chętnie porozmawialabym na nurtujące mnie tematy i niekoniecznie na forum bo pytań i odpowiedzi jest tu wiele, a na forum wcześniej czy póżniej dochodzi do prywatnych scysji które w tym przypadku nie pomogą wcale. Jeżeli Ty pracujesz w związkach może jesteś w stanie podać namiary gdzie należy udać się w tych sprawach, będę niezmiernie wdzięczna. Nie napisałam że mąż należy do związku zawodowego kierowców. Czekam na jakieś info. Pozdrawiam
Jeśli twój mż jest budowłańcem to powinien zadzwonić do Juli Maliszewskiej tel.92686810 , lub do Anny ale tu numeru akurat nie pamiętam. I powinien w tym przypadku płacić 145kr. na miesiąc,nic poza tym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
via44 napisał:
... Nie napisałam że mąż należy do związku zawodowego kierowców. Czekam na jakieś info. Pozdrawiam Jeśli twój mż jest budowłańcem to powinien zadzwonić do Juli Maliszewskiej tel.92686810 , lub do Anny ale tu numeru akurat nie pamiętam. I powinien w tym przypadku płacić 145kr. na miesiąc,nic poza tym

PIŁEŚ JAKIEŚ PROCENTY...? i jesteś nie tego ...
Bo widzę że powieliłeś tekst ...jednak nie doczytałeś , lub walisz na odpieprz ...aby posta zaliczyć...! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Tak,tak przecież ciebie gonię A tak wogóle to o co Ci chodzi,przecierz podałem jej tylko numer tel.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
retier1 napisał:
... A tak wogóle to o co Ci chodzi,przecierz podałem jej tylko numer tel.Jak widać zaćmienie nadal działa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(vanessa 30)
Wiking

Dzisiaj retier1 jaki nie kumaty..........
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
anna h
(annahost)
Nowicjusz
Jeśli twój mż jest budowłańcem to powinien zadzwonić do Juli Maliszewskiej tel.92686810 , lub do Anny ale tu numeru akurat nie pamiętam. I powinien w tym przypadku płacić 145kr. na miesiąc,nic poza tym[/quote]
Dla czlonkow zwiazkow sa rozne skladki podstawowe i nie wszedzie jest 145 kr.Jesli jej maz nalezy do zwiazkow kierowcow to ma prawo do tlumacz w zwiazkach lub osoby kontaktowej ktora mowi po polsku. A tak po za tym to sa rozne zwiazki dla budowlancow i rozne osoby tam pracuja, ja juz nie mam czasu na prace w Oslo Bygningsarbeiderforbundet wiec pracuje tylko troche o Fellesforbundet avd.1 w Oslo og Akerhus.Jesli do konca nie jestest sie pewnym to nie potrzebnie sie glos zabiera!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok